Gline

 

Povijest glina
Postoje brojni dokazi terapija s blatom ili tretmana s glinom. Mnogi naraštaji prije nas živjeli su na razlièitim mjestima, lagunama, morima, vulkanima, koristeæi prirodne sedimente s medicinskim svojstvima.Tako su Egipæani prije 5000 godina stavljali blato rijeke Nil kako bi se riješili upala i bolova kod reume. Poznati Hipokrat koristio je blato protiv abdominalnih bolova.

Glina danas
Zanimljiv je podatak da se danas, unatoè brojnim dostignuæima medicine i kozmetièke industrije, èovjek okreæe prirodi i alternativnoj terapiji, koristeæi sve više prirodne izvore.

Glina je sedimentirana stijena u kojoj su minerali taloženi nanosima blata tijekom kemijskih i atmosferskih erozija kroz mnogo godina. U jednoj stijeni možemo naæi razlièite mješavine glinenih materijala. Jedna od karakteristika je elementarna velièina èestica manja od 2 µ. S kemijskog gledišta one su uglavnom hidrirani aluminijski silikati. Komercijalne gline za kozmetièku i terapijsku svrhu su ekstrakti dobiveni preradom nezagaðene zemlje i tada izloženi zraku zbog sušenja. Kasnije se proèišæavaju i melju na velièinu ispod 40 µ.

GLINE SADRŽE:
SILICIJ - obnavlja stanice, spreèava mlohavost kože i tonizira kožu.
Baza je za sintezu kolagena. Nedostatak dovodi do pojave strija, bora i ubrzava starenje kože.
NATRIJ - važan je za pravilan rast stanica i regulaciju osmotskog tlaka.
KALCIJ - neophodan za kosti, nokte i metabolizam kože.
KALIJ - koži daje elasticitet i fleksibilnost.
ŽELJEZO - utjeèe na sintezu melanina i pomaže transport kisika u krvi.
MAGNEZIJ - sudjeluje u antiinflamatornim procesima i važan je za enzime koji obavljaju metabolizam kože.
CINK - za regeneraciju kožnog stanièja, kod sinteze kolagena i elastina. Nedostatak dovodi do alopecije i dermatitisa.

GLINE IMAJU NEKOLIKO UÈINAKA:
PILING EFEKT - odstranjuju mrtve stanice kože, toksine i neèistoæe, normalizirajuæi teksturu kože.
PROÈIŠÆAVANJE - njihova apsorpcija pomaže eliminirati višak masnoæe na površini kože.
HRANA - u kemijskom sastavu glina možemo pronaæi mineralne soli i oligoelemente koji su koži neophodni. Difuzijom nekih od elemenata aktivira se metabolizam u koži.

COLOR CLAY
svestran je kozmetièki sastojak. Može se miješati direktno s vodom ili umiješati u proizvode kao što su maske za lice, kreme i šamponi. COLOR CLAY sadrži nephodne minerale koji aktiviraju funkciju kože stimulirajuæi stanièni metabolizam. Ljudsko tijelo sadrži 4% minerala koji su nephodni za normalno funkcioniranje i održavanje kože. Ako su stanice kože umorne ili stare ne mogu prihvaæati aktivne supstancije u kožu.

Nakon korištenja COLOR CLAY proizvoda koža lakše diše, tkivo bolje funkcionira te se koža regenerira i
proèišæuje, uèvršæuje i revitalizira. Rezultat je mlaði i zdraviji izgled kože.
COLOR CLAY proizvodi mogu se koristiti u obliku blata. Tada sadržaj gline treba biti 30-65%. Tretman blatom traje 20-30 minuta nakon èega se glina odstrani tuširanjem. COLOR CLAY može se kombinirati i s drugim kozmetièkim supstancijama: suhim ekstraktima, tekuæim ekstraktima, algama, derivatima meda, morskom soli, eteriènim i baznim uljima, hidrolatima, i aktivnim kozmetièkim supstancijama.

COLOR CLAY CEDRUS
Zahvaljujuæi sastojku željeza pomaže u opskrbi kože kisikom te u metabolièkim funkcijama kože.

COLOR CLAY CYDONIA
Zahvaljujuæi sastojcima aluminiju i kalciju, olakšava uklanjanje neèistoæa i uljepšava kožu. Ima proèišæavajuæi efekt.

COLOR CLAY CORYLUS
Zahvaljujuæi sastojku silicija, poboljšava izgled i tkivo kože, dajuæi koži èvrstoæu te spreèava mlohavost kože. Ima uèvršæujuæi efekt.

COLOR CLAY OLEA
Zahvaljujuæi sastojcima kalciju i željezu, tonizira tkivo kože.

COLOR CLAY QUERCUS
Zahvaljujuæi sastojcima magneziju i željezu, ubrzava metabolièke procese i pomaže u razgradnji masnih èvorova. Ima anti-celulitni efekt.

COLOR CLAY COCOA
Zahvaljujuæi bogatstvu sastojaka silicija i željeza, stimulira opskrbu kože kisikom i uèvršæuje tkivo te služi kod prevencije starenja kože.

COLOR CLAY ROSA
Zahvaljujuæi sastojcima natriju i kaliju, smanjuje iritacije. Posebno se preporuèa kod anti-stres tretmana. Ima umirujuæi efekt.

COLOR CLAY TILIA
Zahvaljujuæi sastojcima natriju, kaliju i magneziju, uravnotežuje elektrolite u stanicama i spreèava koèenje i napetost mišiæa.

COLOR CLAY VULCANUS
Zahvaljujuæi kombinaciji minerala i sumpora, kontrolira ljuštenje kože i proèišæuje ju.

 

Color clay gline možete kupiti u web shopu.

 


© Sva prava pridržana – AROMATERRA CENTAR